Zobrazených 2785–2816 z 3069 výsledkov

Zobraziť 32 64 96

Rajčiak kolíkový JERGUS F1

2.55 

Stredne skorý indeterminantný hybrid určený pre pestovanie v krytých priestoroch a voľnej pôde. Plod je mimoriadne veľký, s rebrovaním pri stopke, mnohokomorový, vhodný predovšetkým na priamy konzum.

Rajčiak kolíkový SLÁVA PORÝNÍ

0.85 

Poloneskorá veľmi úrodná odroda, vhodná pre poľné pestovanie. Plod je stredne veľký, červený, hladký a odolný proti praskaniu.

Rajčiak kolíkový ILDI

1.35 

Stredne skorá odroda, vhodná na vonkajšie výsadby. Plody sa používajú na šťavy, dekoratívne účely a ako prílohy.

Reďkovka JAPANA

0.85 

Jesenná, veľmi výnosná odroda s krehkou, šťavnatou dužinou nasladlej reďkovej chuti.

Reďkovka KORUND

0.85 

Stredne skorá odroda, vhodná na rýchlenie v pareniskách, fóliovníkoch i na neskoršie pestovanie vo voľnej pôde. Je odolná proti drevnateniu buľvičiek. Je vhodná na priamy konzum a kuchynské spracovanie.

Reďkovka MILKA

0.85 

Reďkovka KATKA

0.85 

Stredne skorá odroda, vhodná na rýchlenie a jarné poľné pestovanie. Má dobré chuťové vlastnosti.

Šalát hlávkový SAFÍR

0.70 

Kvaka MAGRES

0.85 

Odroda je vhodná na priamy konzum i skladovanie. Je odolná voči tabakovej mozaike. Dužina je žltá, príjemnej chuti s mimoriadne vysokým obsahom vápnika.

Kapusta neskorá POLAR

0.70 

Fenikel stopkový

0.85 

Vyžaduje slnečnú, teplú a mierne vlhkú polohu. Jedlou časťou sú zdužinatelé listové pošvy a stopky. Konzumuje sa surový v šalátoch alebo dusený. Je bohatý na vitamín C.

Čakanka šalátová

0.70 

Pestuje sa z priameho výsevu. Využívame ju hlavne na prípravu šalátov. Je bohatá na vlákninu a provitamín A.

Špargľa

0.85 

Je to trváca plodina, ktorá sa pestuje na jednom stanovišti 8-10 rokov. Pestuje sa ako liečivá rastlina i lahôdková zelenina. Zbierajú sa mladé výhony. Je vhodná na kuchynskú úpravu, konzervárenské spracovanie.

Špenát NEPTUN

1.05 

Výnosná odroda vhodná pre jarný i jesenný zber. Najskorší zber možno dosiahnuť pri dobrom prezimovaní neskorých jesenných výsevov.

Pamajorán obyčajný OREGANO

1.05 

Trvácna aromatická rastlina. Mladé olistené výhonky sa používajú na ochutenie polievok a mäsových pokrmov, aj v talianskej kuchyni. Má ukľudňujúci, odhlieňovací, potopudný účinok, podporuje trávenie. Kúpeľ lieči kožné a reumatické ťažkosti.

Trebuľka voňavá

1.05 

Jednoročná rastlina vôňou pripomína aníz. Vysievame postupne pre opakovaný zber vňate pred kvitnutím. Používa sa čerstvá na dochucovanie nátierok, šalátov, polievok a mäsa. V liečiteľstve sa používa pri tráviacich a obličkových ťažkostiach.

Levanduľa lekárska

1.00 

Pestrec mariánsky

1.05 

Zbierajú sa postupne tmavnúce kvetné úbory, ktoré tvoria semienka s chocholcom. Liečivé látky sa v menšej miere nachádzajú v celej rastline. Používa sa hlavne prášok z pomletých (rozdrvených) semienok na regeneráciu pečene a žlčníka, pri kolikách a chorobách sleziny.

Palina dračia

1.05 

Repík lekársky

1.05 

Rozmarín lekársky

1.05 

Trváci, vždy zelený krík charakteristickej vône. Používa sa na dochutenie diviny, pečeného mäsa a syrových jedál. Rozmarínové víno zlepšuje trávenie, krvný obeh, pôsobí dezinfekčne a protizápalovo. Tinktúra je na bolestivé svaly a kĺby.

Myší chvost – rebríček obyčajný

1.05 

Zbierame nedrevnatú časť vňate alebo len kvetné úbory na začiatku kvitnutia, prípadne aj mladé prízemné listy. Podporuje trávenie, činnosť žalúdka, čriev, žlčníka, pečene, ženských orgánov, lieči ochorenia dýchacích aj močových ciest. V kuchyni sú vhodné čerstvé, jemne nasekané lístky ako korenina do mastných jedál, šalátov, syrov i polievok.

Saturejka záhradná

1.05 

Jednoročná rastlina, zbiera sa v čase kvitnutia. Ak sa pridáva do pokrmov s mierou, získavajú pikantnú chuť, jedlá zo strukovín budú ľahšie stráviteľné. Čaj s lyžičkou medu má príjemnú chuť, rozpúšťa hlieny a uvoľňuje kašeľ.

Slez maurský

1.05 

V čase kvitnutia sa zbierajú len kvety bez stopky každý druhý deň. Listy sa zbierajú v júni pred kvetom, 2. x v auguste až septembri. Kvety sa používajú pri zažívacích ťažkostiach a zápaloch dýchacích ciest, listy ako živočíšne uhlie.

Dúška tymiánová

1.05 

Trváca rastlina, lístky obsahujú vonné látky, ktoré dodávajú teplú a ostrú príchuť. Pridáva sa k mäsu, divine, hydine, do strukovín. Podporuje trávenie, potláča zápal v hrdle, uvoľňuje kašeľ. Pridáva sa do masážnych olejov. Ničí plesne a baktérie.

Yzop lekársky

1.05 

Trváca rastlina. Kvitnúce výhonky sa používajú sa dochutenie polievok, omáčok, šalátov. Mäso, divinu a ryby stačí pre chuť len potrieť. Zvyšuje chuť k jedlu, podporuje trávenie, zažívanie aj obranyschopnosť organizmu pred infekciami.

Mizuna

1.85 

Mibuna

1.85 

Na pestovanie nenáročná japonská listová zelenina. Vhodná na jesenný i zimný zber, dobre znáša chlad. Výborná na šaláty aj na tepelnú úpravu.

Perila

1.85 

Nenáročná rastlina, ktorej sa dobre darí na otvorených a plne oslnených miestach. Vysieva sa na jar a listy sa zberajú po celý rok. Pre svoju príjemnú štipľavú chuť je vhodná ako príloha k mäsu, rybám alebo do šalátov.

Zeler KOMPAKT

1.00 

Je zeleninou I. trate. V priebehu vegetácie olamujeme staré listy. Polievame menej často, väčšími dávkami vody. Dobre skladovatelná odroda.

Kaleráb DVORANA

1.00 

Vyžaduje teplú pôdu s dostatkom živín, neznáša priame hnojenie čerstvým hnojom. Počas celej vegetácie pravidelne a výdatne polievame.

Kaleráb skorý BLANKYT

1.05 

Odroda je pomerne odolná proti praskaniu a drevnateniu. Okrem rýchlenia je vhodná aj na letné pestovanie z priamych výsevov.